1000 euro lenen als student


Als je als student dringend 1000 euro nodig hebt, kun je bij verschillende instanties of particulieren terecht om dit geld te lenen. Op deze pagina worden deze instanties of particulieren beschreven. Heb je dringend een nieuwe wasmachine nodig, kun je de huur van je studentenkamer niet meer betalen of heb je geen geld meer om boodschappen te doen? Dan kun je bij deze instellingen terecht om snel en gemakkelijk geld te lenen, zodat je gewoon de hele maand geld hebt.

Ten eerste kun je bij verschillende banken terecht om geld te lenen. Zo heeft iedere bank wel een leenstelsel voor studenten, waarbij een interessante rente wordt berekend. Bij welke bank je ook zit, of dit nu Rabobank is, ING of ABN Amro: je kan bij iedere bank wel terecht voor een studentenlening met een interessante rente. Door de mogelijkheden van een studentenlening bij jouw bank te bekijken, zie je direct waar je aan toe bent.

Ten tweede kun je als student gemakkelijk geld lenen bij DUO. Het grote voordeel van een lening bij DUO is dat je deze lening slechts eenmalig kan aanvragen, of meerdere maanden door kan laten lopen. Dit regel je eenvoudig door in te loggen met je Digi-D en eenvoudig jouw gegevens aan te passen. Zo kun je al binnen enkele minuten regelen dat je de volgende maand extra geld op jouw rekening hebt staan. En omdat hier een lage rente over berekend wordt en je de lening niet direct terug hoeft te betalen, kiezen veel studenten voor een lening bij DUO.

Ten derde kun je als student tevens een flitslening aanvragen. Een flitslening is een klein krediet, dat je leent bij een particuliere instelling. Het voordeel van een flitslening is dat je het geleende geld al snel op je rekening hebt staan, maar het nadeel is dat je vaak niet 1000 euro in één keer kan lenen. Zo kun je bij sommige aanbieders van flitsleningen maximaal 850 euro lenen, terwijl dit bij andere aanbieders van flitsleningen 300 euro is. Om deze reden kiezen veel studenten dan ook niet voor een flitslening, maar bijvoorbeeld voor een lening bij DUO of voor een lening bij de bank.

Tot slot kun je als student uiteraard geld lenen bij je ouders. Je ouders zijn zelf waarschijnlijk ook student geweest en zij weten als geen ander hoe het is om aan het eind van de maand geen geld meer te hebben. Door met je ouders duidelijke afspraken te maken over het lenen van geld, kun je een aantrekkelijke lening afsluiten zonder rente. Je zal dus zeker niet de eerste zijn die een lening aanvraagt bij zijn of haar ouders.